fredag 12 april 2019

Sista veckan innan påsk!

V. 15 går mot sitt slut och vi kommer in på sista veckan innan ett långt påsklov. Vi har tre viktiga punkter att informera om på bloggen idag.

Idag är det dags för en summativ utvärdering av arbetet med svordomar och dåligt beteende. Det är många elever som fick ringa hem de två första veckorna men därefter minskade svordomarna. Det förekommer vissa ord fortfarande i korridorerna så som "böghög", "dildo" m.m. Viktigt att poängtera är att svordomarna inte har upphört, vilket vi kanske inte heller kan förvänta oss men det vi kan begära är att eleverna tänker sig för och att standarden inte ska vara att svära i varje mening man säger. Vi har beslutat att pausa med att eleverna får ringa hem själva när de svär men är inte rädda för att uppta det igen om behovet skulle finnas. Är det något som vi anser behöver återupptas så meddelar vi det på bloggen. Vi är tacksamma för stödet hemifrån och samarbetet mellan skolan och hemmen. När det gäller att eleverna får ringa hem vid dåligt beteende så har det blivit att vi lärare på skolan haft diskussioner med eleverna i fråga och sedan mailat eller ringt er föräldrar.

För information så har vi senaste veckan beslagtagit godis och läsk som elever tagit med sig till skolan. Problemet är bland annat att eleverna stannar på Coop på väg till och från slöjden. Detta gör att de får sockertoppar och sockerdalar som inte gynnar skolarbetet eller elevernas hälsa.

Sista punkten vi vill informera om är att eleverna har börjat cykla på skolgården. För allas säkerhet ska cykling ske på cykelvägarna som finns i anslutning till skolgården.


Trevlig helg!

Bild från tabatan



På gång:
* Lilla VM fredag ca 11.00-16.00. 24/5 
* Röd dag den 19/4 = eleverna lediga
* Eleverna börjar skolan 29/4 efter påsk
* Lämna in språkvalslapp senast 30/4
* Alla slutar kl. 14:50 18/4 OBS INGA IDROTTSKLÄDER ELLER CHROME BOOK behöver tas med till skolan den här dagen
*Tabata onsdagar 7:15 "alla är välkomna"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar